Broccoli quiche

Lunch en diner

Broccoli quiche

120 min 120 min 60 min 60 min Gemiddeld Gemiddeld 8 portie 8 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

483 kcal 18 g eiwit 28 g koolhydraten 33 g vet

Ingrediënten

speltmeel, geklaarde boter, melk, Ei, bonen, zout, peper, broccoli, Hüttenkäse, kokosroom, parmezaanse kaas, gedroogde tomaten

Bereidingswijze

Doe volkorenbloem in een grotere kom.

Smelt boter en schenk het daarna in een kleinere kom. Voeg daaraan melk, zout en peper toe en klop. Voeg dit mengsel vervolgens aan de volkoren bloem.

Maak er een deeg van, rol in een folie en laat voor ca 30 minuten in de koelkast rusten.

In de tussentijd kook de broccoli. Doe genoeg hoeveelheid water in een kookpot, voeg ook zout toe en breng aan de kook. Als het water kookt, doe de broccoli erin en verlaag het vuur naar middelhoog. Kook tot het gaar is voor ca 10-15 minuten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet een ronde bakvorm klaar (∅ 25 cm) en vet deze met de rest van de geklaarde boter in of leg er een vel bakpapier in.

Neem het gekoelde deeg uit de koelkast, kneed nog eens goed door en rol het uit. Met behulp van de deegroller, verplaats het deeg naar de vorm. Pers het deeg in de randjes van de vorm en prik de hele bodem in met een vork.

Het is goed om over de bodem bijvoorbeeld droge bonen of kikkererwt te plaatsen en blindbakken: Leg een vel bakpapier op het deeg in de bakvorm en verdeel de steunvulling erop.

Bak in de oven voor 12-14 minuten op 170-180°C. Neem de bakvorm daarna uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen.

Leg de gekookte broccoli op het gebakken deeg.

In een kom klop room met eieren. Voeg er nog cottage, Parmezaan, gedroogde tomaten, zout en peper toe en schenk dit mengsel vervolgens over de broccoli heen.

Doe de quiche terug in de oven en bak nog 25-30 minuten.

Verdeel de gebakken quiche in 8 delen en serveer.

TIP