Bolognesesaus met gehakt

Lunch en diner

Bolognesesaus met gehakt

78 min 78 min 59 min 59 min Gemiddeld Gemiddeld 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

532 kcal 34 g eiwit 63 g koolhydraten 17 g vet

Ingrediënten

ui, wortel, bleekselderij, olijfolie, kalkoenvlees, tomaten, oregano, kippenbouillon, wijnazijn, water, volkoren pasta, parmezaanse kaas, basilicum, zout, peper

Bereidingswijze

Pel de ui, maak wortels en bleekselderij schoon en snij vervolgens alle groentes fijn.

Neem een grotere kookpan, doe er olijfolie in en warm het op een matig vuur op. Wanneer de olijfolie verhit is, voeg er de fijngesneden ui toe en fruit op een matig vuur voor 4-5 minuten.

Voeg er daarna de rest van de gesneden groentes, kalkoengehakt, tomatenpuree en gedroogde oregano toe en bak voor 6-7 minuten op een matig vuur.

Schenk de kippenbouillon in de kookpan en voeg ook tomaten uit blik, wijnazijn, zout en peper toe. Roer het allemaal goed samen en kook onder het deksel voor 25-30 minuten op een matig vuur.

In een andere kookpan breng 2 l water aan de kook. Zodra het water begint te koken, voeg zout en spaghetti toe. Kook voor 15-17 minuten op een matig vuur en roer ze af en toe. Giet daarna de spaghetti af.

Verdeel de gekookte spaghetti in 4 borden en serveer ze met de saus, geraspte kaas en fijngehakte basilicum.

TIP