Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Boekweitpannenkoeken met kokos
Toevoegen aan favorieten

Boekweitpannenkoeken met kokos

40 min 30 min Makkelijk 15 stukken

Hoe u speltbloem moet gebruiken hebben we u al geleerd, nu is de tijd om u boekweitbloem te leren gebruiken. Wat denkt u bijvoorbeeld van gezonde pannenkoeken? Niet alleen dat ze van natuur glutenvrij zijn maar ze zijn ook luchtig. Daarnaast kunt u ze ook makkelijk flippen op de koekenpan. Het is een eenvoudig recept voor de momenten wanneer u trek in iets lekkers hebt.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

76 kcal 3g eiwit 3g koolhydraten 9g vet

Ingrediënten

boekweitmeel, geraspte-kokos, bakpoeder, ei, melk, vanille-extract, honing, zout

Bereidingswijze

U zal twee kommen nodig hebben. In de eerste meng bloem, kokos, bakpoeder en zout samen. Klop eieren, melk, vanille extract en honing in de tweede.

Meng de inhoud van beide kommen met elkaar en maak er een glad beslag van.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk er met behulp van een opscheplepel het beslag in zodat het de vorm van een pannenkoek krijgt. Bak de pannenkoeken zonder olie op een laag tot matig vuur voor ongeveer 2 minuten van beide kanten.

TIP

De gebakken pannenkoeken kunt u met yoghurt en vers fruit serveren of ze met een beetje honing bedruppelen.