Bloemkool met chili en rozemarijn

Lunch en diner

Bloemkool met chili en rozemarijn

37 min 37 min 27 min 27 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

184 kcal 6 g eiwit 13 g koolhydraten 11 g vet

Ingrediënten

bloemkool, kokosolie, knoflook, tomaten, chilli, rozemarijn, kokosmelk, zout

Bereidingswijze

Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Verhit in een pan de kokosolie op een matig vuur. Voeg het geplette knof‐ lookteentje toe en bak nog ongeveer een halve minuut. Doe de bloemkoolroosjes in de pan en rooster ze minstens 25 minuten op een matig vuur.

Voeg vervolgens tomatenpuree, chili en rozemarijn toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg tot slot de kokosmelk toe, breng op smaak met zout en laat nog 5 minuten sudderen. Verdeel de bloemkool over 4 borden en serveer.

TIP

Als bijgerecht is zilvervliesrijst ideaal. De bloemkool kan ook worden gegarneerd met verse peterselie.