Bananentulband met speltbloem

Gezond snoepen

Bananentulband met speltbloem

70 min 70 min 50 min 50 min Makkelijk Makkelijk 12 portie 12 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

304 kcal 4 g eiwit 38 g koolhydraten 14 g vet

Ingrediënten

speltmeel, bruispoeder, kaneel, Ei, banaan, rietsuiker, zonnebloemolie, rijstmelk, vanille-extract

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C voor.

Zeef bloem en bakpoeder in een kom. Meng ook samen met kaneel.

Scheid eiwit van eigeel en klop het eiwit in een stijve sneeuw.

Prik banaan met een vork fijn.

Klop eigeel samen met suiker en olie tot een moes. Voeg vervolgens melk, vanille extract en banaan toe en roer.

Daarna voeg verleidelijk en in kleinere delen bloem met bakpoeder en kaneel toe. U hoeft niet meer te kloppen en u kunt het met een pollepel verwerken. Voeg vervolgens verleidelijk de sneeuw.

Vet de tulband bakvorm, 22 cm, met olie in. Schenk daarna het deeg in de vorm en doe in de oven. Verlaag de temperatuur naar 150°C. Bak op deze temperatuur voor 50-55 minuten. Controleer in welke mate het deeg gebakken is met een houten stokje.

Neem de gebakken tulband uit de oven en laat op de rooster afkoelen. Haal het vervolgens uit de bakvorm. Snij in porties zodra het helemaal afgekoeld is.

TIP