Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Banana Bread
Toevoegen aan favorieten

Banana Bread

57 min 42 min Makkelijk 20 portie

Zijn je bananen overrijp of heb je gewoon trek in wat lekkers van deze exotische vrucht? De oplossing voor beide gevallen is ons vochtige bananenbrood. De combinatie van bananen, kaneel en honing is echt goddelijk.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

135 kcal 3g eiwit 4g koolhydraten 20g vet

Ingrediënten

banaan, kokosolie, honing, ei, speltmeel, kaneel, melk, bakpoeder, zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Prak de bananen in een grotere kom, voeg de gesmolten kokosolie, honing (met voorkeur ook gesmolten) en eieren toe.

Klop alle genoemde ingrediënten samen. Voeg de rest van de ingrediënten toe – speltmeel, kaneel, melk, bakpoeder en zout.

Roer het beslag goed door en giet het in een cakevorm bekleed met bakpapier.

Snijd de overgebleven banaan door en leg het op het brood.

Bak het brood in een voorverwarmde oven bij 165-175 °C voor 40-45 minuten.