Avocado-dip

Spreads

Avocado-dip

10 min 10 min 0 min 0 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

360 kcal 9 g eiwit 18 g koolhydraten 28 g vet

Ingrediënten

avocado, sjalot, koriander, limoensap, Ricotta, zout, peper

Bereidingswijze

Verwijder de schil en de pitten van de avocado en doe het uitgeholde vruchtvlees samen met de gepelde sjalot in een blender.

Blend ongeveer een minuut tot een gladde massa. Voeg de ricotta, limoensap, zout en peper toe aan de avocado en blend nog een paar seconden glad.

Als de avocadodip een gladde consistentie heeft, doe het in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de avocadodip in de koelkast waar het ongeveer 2-3 dagen houdbaar is.

De dip past goed bij vers gesneden groenten, volkorenbrood of volkoren crackers.

TIP