Aspergesoep

Lunch en diner

Aspergesoep

35 min 35 min 20 min 20 min Makkelijk Makkelijk 3 portie 3 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

282 kcal 6 g eiwit 22 g koolhydraten 18 g vet

Ingrediënten

olijfolie, boter, ui, asperges, groentebouillon, zout, peper, nootmuscaat

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olijfolie met de boter in een pot.

Voeg fijngehakte ui toe en bak ongeveer 5 minuten.

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd ze in stukjes (bewaar een paar topjes voor decoratie).

Giet de bouillon over de gebakken uien in de pot, voeg de gehakte asperges toe en kook de soep 10-15 minuten onder het deksel.

Controleer of de asperges zacht genoeg zijn (ongeveer even zacht als aardappelen). Zo niet, kook tot ze zacht zijn. Indien wel, zet de pot dan opzij, voeg een snufje nootmuskaat toe en mix tot een gladde massa.

Serveer met geroosterde aspergetoppen.

TIP