Appeltaart

Gezond snoepen

Appeltaart

65 min 65 min 50 min 50 min Makkelijk Makkelijk 12 portie 12 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

167 kcal 7 g eiwit 27 g koolhydraten 3 g vet

Ingrediënten

havermeel, Ei, rijstmelk, Baksoda, kwark, honing, vanille-extract, appels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°. Zet een bakvorm (⌀ 20–25 cm) neer klaar en leg er een velletje bakpapier in.

Bereid het deeg voor de knapperige korst: meng havermeel, eieren, rijstmelk en soda in een kom.

Verspreid het deeg gelijkmatig in de bakvorm en bak voor 15 minuten op 180°C.

Terwijl het deeg in de oven zit, klop kwark met honing en vanille extract.

Bekleed vervolgens het gebakken deeg met de kwarkmix en bestrooi met geraspte appels.

Doe daarna de bakvorm terug in de oven en bak nog 35 minuten op 180°C.

TIP

Voordat u de appeltaart ga serveren, kunt u het met hazelnoten garneren.