Spoel de aardappelen af (nog niet pellen), zet een pot neer klaar en breng er water aan de kook.
Doe daarna de aardappelen erin, zet een deksel op de pot en kook op een matig vuur tot ze gaar zijn (het zal ongeveer 30-40 minuten duren, afhankelijk van hoe de aardappelen groot zijn).
Als u wil kijken of de aardappelen al gekookt zijn, kunt u erin met een mes of een vork prikken. Als ze zacht zijn en het mes ging gemakkelijk door de aardappel, zijn ze al klaar.
Nadat de aardappelen gekookt zijn, pel ze en laat ze afkoelen.
Nu kunt u met de bereiding van de noedels beginnen. Rasp de afgekoelde aardappelen fijn, meng ze in een kom met spelt griesmeel, ei en zout en maak er een deeg van.
Doe water in een pot en breng het aan de kook. In de tussen tijd maak noedels van het deeg, ongeveer 5 cm lang en 1 cm dik.
Zodra het water kookt, doe de noedels erin en kook op een matig vuur tot ze naar boven drijven. Haal ze dan meteen uit de pot zodat ze niet klef en overgaar raken.
Als de noedels klaar zijn, zet een koekenpan neer klaar en de gesneden pruimen. Verwarm er 1 lepel geklaarde boter in, voeg de pruimen en bak voor ca 5-7 minuten op een middelhoog vuur.
Zet de koekenpan daarna even op zij. Voeg er 2 lepels honing toe en roer goed.
Tenslotte voeg er in de koekenpan de gekookte noedels en meng ze samen met de pruimen en honing.
Verdeel de noedels met pruimen in 4 borden, bestrooi elke portie met gemalen maanzaad en serveer.