Aardappelgratin

Lunch en diner

Aardappelgratin

47 min 47 min 27 min 27 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

348 kcal 22 g eiwit 28 g koolhydraten 16 g vet

Ingrediënten

camembert, harde kaas, melk, roomkaas, Ei, zout, peper, aardappels

Bereidingswijze

Verwarm eerst je oven voor op 195-200 °C en bereid een ovenschaal (20 × 30) cm en een grotere kom voor.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, rasp de camembert grof en rasp de Goudse kaas fijn.

Doe de aardappelplakjes in een kom met de geraspte kaas, melk, roomkaas en eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Meng alles goed door elkaar en begin dan de met het mengsel bedekte aardappelen in de ovenschaal te leggen.

Plaats de aardappelen in de voorverwarmde oven en bak ze voor 25-27 minuten bij 195-200 °C. Laat de aardappelen na het bakken even afkoelen.

Verdeel de gebakken aardappelen over 4 borden en serveer.

TIP

Bestrooi de gebakken aardappelen voor het serveren met fijngehakte bieslook.