
Lunch en diner
Aardappelgoulash met champignons en kikkererwt
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
311 kcal 10 g eiwit 37 g koolhydraten 12 g vet
Ingrediënten
zonnebloemolie, ui, aardappels, champignons, knoflook, karwij, gedroogde paprikapoeder, tomaten, groentebouillon, room, kikkererwt, bieslook, zout, peper
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 g witte ui (fijn snijden)
- 400 g rauwe aardappels kooktype B (schillen en in blokjes van ongeveer 1 cm snijden)
- 200 g verse bruine champignons (in vieren snijden)
- 1 teentje knoflook (fijnhakken)
- 1 theelepel gemalen karwij
- 1 eetlepels gerookte rode paprikapoeder (kan ook worden vervangen door gemalen zoet)
- 1 theelepel tomatenpuree
- 500 ml groentebouillon
- 300 ml tomatenpuree
- kookroom (12% vet)
- 240 g kikkererwten uit blik (afgieten)
- 10 g verse bieslook (fijnhakken)
- zout
- peper