Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Zalmmuffins

Zalmmuffins

35 min 25 min Makkelijk 10 stukken

Muffins als hapjes? Zo zou je onze hartige zalmmuffins kunnen omschrijven. Ze zijn een ideaal gerecht voor een zomerfeest. Ze zijn licht, passen precies in je mond en de zalm bovenop is de perfecte kers op de top. Als je een feestje geeft, denk dan aan deze.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

139 kcal 8g eiwit 16g koolhydraten 5g vet

Ingrediënten

maismeel, havermeel, bakpoeder, karnemelk, ei, huttenkase, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een blik voor op 10 muffins en bekleed het met papieren cakevormpjes.

Zeef de beide meelsoorten en het bakpoeder samen in een kom. Voeg de karnemelk en het ei toe en roer door. Voeg dan de hüttenkäse, zout en peper toe.

Giet het beslag in de muffinvorm tot ongeveer ⅔ van het volume van de cakevormpjes.

Bak voor 20-25 minuten bij 170-180 °C. Bestrijk de muffins met ricotta en leg er de plakjes gerookte zalm op.

TIP

Je kan de muffins voor het serveren garneren met verse dille.