Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Wortel-aardappelpuree

Wortel-aardappelpuree

55 min 40 min Makkelijk 6 portie

Hou je van kleuren op je bord? Dan komt ons recept voor aardappelpuree met wortelen goed van pas. Je kunt het in een kwartiertje klaarmaken en je hebt niets meer nodig dan de basisingrediënten. Bovendien geeft de wortel een mooie oranje kleur aan de puree en samen met de geklaarde boter krijg je er vitamine A in. Garneer met gehakte peterselie of bosuitjes bij het serveren.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

230 kcal 8g eiwit 47g koolhydraten 1g vet

Ingrediënten

wortel, aardappels, melk, geklaarde-boter, zout

Bereidingswijze

Maak de aardappelen en wortelen schoon en snijd ze in ongeveer even grote blokjes.

Kook in gezouten kokend water gaar.

Giet het water af en stamp de gekookte aardappelen en wortelen met een pureestamper door elkaar. Klop met een handmixer terwijl u de kokende melk toevoegt tot een gladde massa.

Maak de puree zacht met geklaarde boter en voeg zout naar smaak toe. Serveer als bijgerecht met vlees.