Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Tonijn in sesamkorst met salade en honingdressing

Tonijn in sesamkorst met salade en honingdressing

14 min 4 min Makkelijk 2 portie

Heb je trek in vis? Tonijn in sesamkorst zal je smaakpapillen vrolijk maken. De lekker sappige tonijnsteak zit boordevol vitaminen en mineralen en in combinatie met de groentesalade en honingdressing ontstaat er een uniek spel van kleuren en aroma's. Je zult dit recept heerlijk vinden als een snel en gezond diner dat je geen zwaar, maar wel vullend gevoel zal geven.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

506 kcal 40g eiwit 15g koolhydraten 32g vet

Ingrediënten

tonijn, citroen, sesamzaadjes, olijfolie, rode-biet, rucola, veldsla, zout, peper

Bereidingswijze

Dep de tonijn droog. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met citroenschil.

Meng de twee soorten sesamzaad en wikkel de rauwe tonijn er goed doorheen.

Verhit een koekenpan met 1 theelepel olijfolie, zodat de pan helemaal heet is.

Bak de tonijn ongeveer 1 minuut aan elke kant. De tonijn moet niet helemaal gaar zijn - hij moet in het midden helemaal rauw zijn.

Haal uit de pan en zet apart om te rusten.

Doe alle ingrediënten voor de salade in een grotere kom en maak de dressing in een kleinere kom.

Klop de honing, het citroensap en de balsamicoazijn goed door de olijfolie met een garde. Giet de dressing over de salade en schep om.

Snijd de tonijn in dunne plakjes met een zeer scherp mes.

Leg de tonijnplakjes op een bord met de salade en serveer.