Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Spinaziesoep met spiegelei
Toevoegen aan favorieten

Spinaziesoep met spiegelei

45 min 25 min Makkelijk 4 portie

Wat dacht je van een romige spinaziesoep met room. Je hoeft niet eens op vers te wachten, je kan het ook met diepvries doen, en als je de caloriewaarde wilt verminderen, kan je de koemelkroom ruilen voor sojaroom. Met een spiegelei of gerookte zalm is het genoeg voor een licht diner.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

169 kcal 7g eiwit 6g koolhydraten 22g vet

Ingrediënten

olijfolie, bosui, sjalot, spinazie, groentebouillon, knoflook, gedroogde-marjolein, water, sojaroom, zout, peper

Bereidingswijze

Fruit de fijngesneden ui en sjalot in een eetlepel olijfolie in een pan.

Voeg de gewassen spinazieblaadjes toe en sauteer gedurende ongeveer 5 minuten.

Giet de bouillon erbij, dek af met een deksel en laat 10 minuten koken.

Zet na 10 minuten de soep opzij, pers er 3 teentjes knoflook in en mix met een staafmixer tot een gladde massa.

Breng de soep op smaak met zout en peper en verzacht met sojaroom. Serveer bijvoorbeeld met een spiegelei of gerookte zalm.