We houden van de combinatie van groen en rood, en op het bord vooral. We hebben even erover nagedacht hoe we dat konden bereiken, tot de spinazieknoedels van speltmeel met een geurige tomatensaus te binnen zijn geschoten waarin jouw zelfgekweekte kruiden hun kracht kunnen tonen.

Spinazieknoedels met tomatensaus
30 min
20 min
Gemiddeld
4 portie
Recept
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
290 kcal
16g eiwit
25g koolhydraten
14g vet
Ingrediënten
INGREDIËNTEN VOOR SAUS
- 1 eetlepels olijfolie
- 1x bosui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels lijnzaadjes (kan weggelaten worden)
- 400 g tomaten (uit de blik)
- 1 snufje gedroogde rozemarijn
- 1 snufje gedroogde tijm
- 1 snufje zout
- 200 g verse spinaziebladeren
- 60 g parmezaanse kaas (raspen)
- 2x ei
- 200 g volkoren speltmeel
- 250 g ricotta
- zout
- 30 g geklaarde boter