Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Rode linzensoep

Rode linzensoep

45 min 35 min Gemiddeld 4 portie

Als je van peulvruchten houdt maar niet wilt wachten tot ze zacht zijn, bespaart deze romige rode linzensoep met wortels en tomaten je tijd. De rode linzen koken snel met behoud van hun karakteristieke smaak. Ons recept zal ook in de smaak vallen bij veganisten, want er zit geen druppel room in de soep.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

229 kcal 10g eiwit 30g koolhydraten 8g vet

Ingrediënten

olijfolie, bosui, wortel, knoflook, tomaten, groentebouillon, rode-linzen, tijm, zout, peper

Bereidingswijze

Fruit de ui in olijfolie. Voeg de wortelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten.

Doe de geplette knoflook in de pan en rooster nog 2 minuten.

Roer de tomatenpuree en de tomaten erdoor en giet de bouillon erbij.

Breng de soep aan de kook en voeg de rode linzen toe, samen met de tijm.

Kook tot de linzen zacht zijn, wat ongeveer 25 minuten duurt.

Breng tenslotte op smaak met zout en peper.

Als u wilt, kunt u een snufje chilipoeder aan de soep toevoegen.