Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Rode linzenburger

Rode linzenburger

30 min 20 min Makkelijk 4 portie

Wie zegt dat de beste burger van rundvlees is gemaakt, heeft deze vegetarische linzenburgers niet geproefd. De rode linzen verkoken zichzelf, dus je maakt het "beslag" in één pan. En bovendien komt dit recept goed van pas als er thuis weinig voorraad is.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

515 kcal 30g eiwit 70g koolhydraten 13g vet

Ingrediënten

rode-linzen, ui, gedroogde-marjolein, zout, ei, volkorenmeel, havervlokken, zonnebloemolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de linzen onder koud water. Zet ze in een pot en voeg 600 ml water toe en kook 12-15 minuten gaar.

Giet de gekookte linzen af met een zeef en laat ze even afkoelen. Doe de afgekoelde linzen over in een kom en meng ze met de fijngehakte ui, de marjolein, het zout, de bloem, de vlokken en het ei.

U krijgt een compact deeg dat tot ballen gevormd moet kunnen worden. Als het nog te dun is, kunt u het deeg met bloem verdikken en als het te stijf is, kunt u een beetje melk of ei toevoegen om het te verdunnen.

Vorm van het deeg 10-12 ballen.

Pak een koekenpan en verhit daar 2 eetlepels zonnebloemolie in. Bak de balletjes eraan, ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.

Haal de pan met de gebakken ballen van het fornuis en zet hem in de oven om de ballen verder te bakken. Slechts 10-11 minuten bij 180°C.