Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Pompoen soep

Pompoen soep

75 min 45 min Gemiddeld 4 portie

Als de pompoenoogst in de herfst is, kan pompoensoep uit hokkaido niet ontbreken. Dit seizoensrecept houdt je warm op kille dagen en verjaagt het ongedierte in je lichaam. Bovendien houd je geen afval over omdat de hokkaido pompoen helemaal gaar wordt in de soep. Tank bij met vitaminen en mineralen voor de winter.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

170 kcal 4g eiwit 15g koolhydraten 10g vet

Ingrediënten

ui, geklaarde-boter, hokakido-pompoen, groentebouillon, knoflook, nootmuscaat, zout, sojaroom

Bereidingswijze

In een middelgrote pan smelt geklaarde boter, voeg de fijngesneden ui toe en fruit.

Na ongeveer 5 minuten voeg er de gewassen en in blokjes gesneden pompoen en geperste knoflook en bak alles samen voor volgende 5 minuten.

Schenk bouillon in de pan met pompoen, zet er een deksel op en kook voor 30-35 minuten.

Zet de pan even op zij en laat afkoelen. Mix de soep met een staafmixer totdat het glad is.

Voeg kruiden en room in de soep toe. Meng alles goed samen en serveer.