Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Pompoen pudding in een beker

Pompoen pudding in een beker

46 min 6 min Gemiddeld 6 portie

Pompoenliefhebbers opgelet! We brengen je nog een recept met pompoenpuree. En het resultaat zal de moeite waard zijn. Je zult schitteren met een pot zelfgemaakte vla en kwark.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

197 kcal 13g eiwit 29g koolhydraten 4g vet

Ingrediënten

ei, kwark, stevia, rijstmelk, honing, maiszetmeel, pompoenpuree, zout, pompoenkruiden

Bereidingswijze

Klop eieren in een kom en zet even op zij. Breng kwark op smaak met stevia en zet ook even op zij. Schenk melk in een grotere pot en voeg honing en maïszetmeel toe.

Mix het mengsel goed met een garde en breng aan de kook.

Kook ongeveer 3 minuten onder constant roeren.

De helft van het beslag voeg vervolgens aan de geklopte eieren en schenk dit beslag weer terug in de pot.

Kook op een matig vuur voor 3 minuten.

Zet de pot daarna op zij en voeg er pompoen puree, zout en kruiden toe.

Zet 6 bekers neer klaar. Ten eerste vul deze met een pudding laag en volg met ca 2 lepels kwark. De volgende laag is weer pudding en tenslotte nog een lepel kwark.

Laat de bekers ten minste voor 30 minuten in de koelkast afkoelen.

Versier de pudding met kruiden en serveer.