Probeer bijvoorbeeld ons recept voor linzen met kruiden en wortel. Het ruikt prachtig naar koriander, tijm, daslook en peterselie en is helemaal niet zuur zoals het misschien veel mensen kennen. Voeg daarbij nog een stukje volkorenbrood en een degelijk lunch is zo meteen klaar.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
526 kcal
25g eiwit
15g koolhydraten
68g vet
Ingrediënten
- 200 g bruine linzen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2x sjalot (fijnhakken)
- 120 g wortel (schoonmaken en in blokjes snijden)
- 2 teentjes knoflook (persen)
- 1 theelepel gemahlen koriander
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepels gedroogde daslook
- 1x bosui (fijn snijden)
- 1 handvol verse peterselieloof (fijnhakken)
- zout
- peper