Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Linzen met kruiden

Linzen met kruiden

40 min 35 min Makkelijk 2 portie

Probeer bijvoorbeeld ons recept voor linzen met kruiden en wortel. Het ruikt prachtig naar koriander, tijm, daslook en peterselie en is helemaal niet zuur zoals het misschien veel mensen kennen. Voeg daarbij nog een stukje volkorenbrood en een degelijk lunch is zo meteen klaar.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

526 kcal 25g eiwit 68g koolhydraten 15g vet

Ingrediënten

bruine-linzen, olijfolie, sjalot, wortel, knoflook, koriander, tijm, komijn, daslook, bosui, blad-peterselie, zout, peper

Bereidingswijze

Kook de linzen in gezouten water voor ca 20 minuten.

Giet de linzen af en zet vervolgens even opzij.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesneden sjalotten samen met de gekneusde knoflook en kruiden.

Na een tijdje voeg de gepelde en in blokjes gesneden wortel toe en braad voor 10 minuten.

Ten slotte voeg de linzen en verse peterselie toe.

Breng op smaak met zout en peper en serveer liefst met een stuk volkorenbrood.