Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Knapperige kipnuggets

Knapperige kipnuggets

25 min 20 min Gemiddeld 4 portie

De tijden van de broodkruimels zijn eindelijk voorbij, cornflakes hebben de plaats overgenomen. Zoals in dit sappige recept voor krokante kipnuggets met yoghurt omhuld met cornflakes. De bereiding is een makkie en het resulterende aroma… Heerlijk voor een feestje of gewoon een snel diner. Serveer ze met onze huisgemaakte dipsauzen of wikkel ze in een tortilla.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

282 kcal 31g eiwit 32g koolhydraten 3g vet

Ingrediënten

kippenvlees, griekse-yoghurt, cornflakes, chilli, kurkumapoeder, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C.

Maak ondertussen de kipfilet schoon en snijd het in stukjes.

Meng de yoghurt, kurkuma, zout, peper en chili in een kleinere kom.

Verkruimel de cornflakes met handen of met behulp van een staafmixer in een andere kom.

Doe de stukjes kipfilet in de kom met het yoghurtmengsel en roer het door om de stukjes gelijkmatig te bedekken.

Haal dan elk stuk door verkruimelde cornflakes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak in de voorverwarmde oven bij 190°C voor ca. 20 minuten.

Controleer voor het serveren of het vlees doorbakken is. Snij een stuk af met een mes, als het roze is vanbinnen, zet het nog terug in de oven.

Wij hebben de kipnuggets geserveerd met een dip van yoghurt, knoflook, limoenschil en peterselie.