Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Kerrie met scampi’s

Kerrie met scampi’s

35 min 30 min Moeilijk 4 portie

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

218 kcal 24g eiwit 8g koolhydraten 10g vet

Ingrediënten

garnalen, koolzaadolie, knoflook, doperwten, bloemkool, currypoeder, groentebouillon, kokosroom, chilli, zout, peper, limoen

Bereidingswijze

Maak de scampi’s schoon. Verwijder hoofd en schild van de scampi’s en zet deze op zij.

Op een koekenpan met een lepel koolzaadolie rooster de scampi’s samen met in de plakjes gesneden knoflook. Zet het daarna even op zij.

In een klein pot warm 1 theelepel koolzaadolie op. Voeg er de hoofden en schilden van scampi’s toe. Stamp het zachtjes met een pollepel en schenk er water in (150ml).

Laat het 10 minuten op een matig vuur koken. Giet het vervolgens in een kom af en zet op zij.

Doe de pan met scampi’s en knoflook terug op het fornuis. Voeg doperwten en bloemkool toe en rooster.

Daarna voeg kerrie en bouillon van scampi hoofden toe. Reduceer de vloeistof tot helft (ca 10 minuten).

Schenk er vervolgens room in, voeg de rest van de kruiden en limoensap en schil toe. De mix gaat perfect met rijst.