Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Huisgemaakte volkoren pizza

Huisgemaakte volkoren pizza

85 min 25 min Gemiddeld 4 portie

De beste volkoren pizza is zelfgemaakte volkoren pizza. Probeer ons recept en je zult zien dat je voortaan naar de pizzeria gaat alleen nog maar voor spaghetti of lasagne. Speel met de ingrediënten en bak een vegetarische of vleesversie. Buon appetito.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

223 kcal 11g eiwit 29g koolhydraten 7g vet

Ingrediënten

roggemeel, olijfolie, gedroogde-gist, melk, zout, oregano, rietsuiker, tomaten, knoflook, tijm, mozzarella

Bereidingswijze

Meng het meel, de olie, gist, warme melk, zout en suiker in een kom. Dek af met een theedoek en zet op een warme plaats om minstens 1 uur te rijzen.

Meng de tomaten uit blik, het geplette teentje knoflook en tijm, oregano en een snufje zout in een andere kom.

Rol het deeg uit tot een cirkel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verdeel het mengsel van tomaten, knoflook en kruiden over het deeg.

Zet de verse tomaten en mozzarella erop. Allebei in plakjes gesneden. Bak in de voorverwarmde oven bij 190°C voor ca. 25 minuten.

TIP

U kunt nog andere ingrediënten aan de pizza toevoegen - bijv. spinazie, kip, ham, groenten enz.