Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Honingtaart met havermout

Honingtaart met havermout

92 min 12 min Gemiddeld 16 portie

Peperkoek is een van de zeer populaire en geliefde desserts die een lange traditie hebben in ons land. Het kan wat moeite kosten om het klaar te maken, maar we garanderen je dat je het niet voor de laatste keer zult maken als je eenmaal begonnen bent.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

276 kcal 9g eiwit 23g koolhydraten 16g vet

Ingrediënten

speltmeel, havervlokken, kaneel, bakpoeder, ei, honing, melk, kokosolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Meng in een kom de bloem, havermout, havervlokken, kaneel en het bakpoeder. Klop in een andere kom de eieren samen met de honing, melk en kokosolie. Voeg de inhoud van beide kommen samen tot een beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Deel het beslag met een vochtige lepel op in 5 gelijke ronde deeglappen en leg ze op een bakplaat. Bak gedurende 12 minuten in de oven.

Klop ondertussen de ricotta op met de kwark en de honing. Haal de ronde cakeplakken uit de oven en laat ze afkoelen. Verdeel ¾ van de ricottavulling over de afgekoelde plakken en stapel ze op elkaar. Verdeel de resterende vulling over de randen en de bovenkant van de taart.

Bestrijk tot slot de zijkanten en de bovenkant van de honingtaart met gemalen walnoten. Zet de honingtaart gedurende ten minste 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.