Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Frittata met spinazie en champignons

Frittata met spinazie en champignons

20 min 15 min Gemiddeld 8 stukken

Het lijkt een beetje op een omelet, maar Italianen weten dat het dat niet is. De frittata is steviger, kan met groenten en verschillende kaassoorten bereid worden, en kan koud worden gegeten. Net als die van ons. Geniet van een Italiaanse delicatesse in je eigen huis.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

146 kcal 11g eiwit 20g koolhydraten 10g vet

Ingrediënten

spinazie, zonnebloemolie, champignons, knoflook, ei, sojamelk, ricotta, tijm, zout, peper

Bereidingswijze

Verhit in een diepere koekenpan die in de oven kan een eetlepel olie en voeg de in plakjes gesneden champignons toe.

Spoel intussen de spinazieblaadjes af, droog ze en hak ze in grove stukken.

Doe de champignons erbij, voeg de geperste knoflook toe en sauteer ongeveer 5 minuten. Zet dan opzij.

Klop de eieren op met zout en peper, tijm, melk en ricotta in een kom.

Voeg het eimengsel toe aan de koekenpan en meng grondig met de champignons en spinazie.

Laat het hele mengsel in de pan zitten en bak het in een voorverwarmde oven bij 190-200 °C voor 10-15 minuten.