Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Bulgur met paddenstoelen

Bulgur met paddenstoelen

35 min 20 min Gemiddeld 2 portie

Zorgen voor voldoende vezels in de voeding is een must voor elke dag. Een grondstof zoals bulgur kan hiervoor zorgen. Naast vezels bevat het ook belangrijke vitaminen en mineralen. Probeer daarom eens dit recept voor bulgur met paddenstoelen. Als lichte lunch kun je het meenemen naar je werk.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

521 kcal 15g eiwit 79g koolhydraten 17g vet

Ingrediënten

olijfolie, ui, knoflook, bulgur, paddenstoelen, laurierblad, karwij, groentebouillon, gedroogde-marjolein, balsamicoazijn, zout, peper

Bereidingswijze

Verhit 2 lepel olijfolie in een pan. Voeg ui toe en fruit voor 1 minuut op een matig vuur.

Voeg gesneden knoflook toe en laat de geur even opkomen (ca ½ minuut).

Was bulgur en doe het vervolgens in een pot samen met gedroogde paddenstoelen (ook met water), laurierblad, karwij, zout en peper. Voeg nog bouillon toe en zet het deksel op de pot. Laat het voor ongeveer 20 minuten koken en roer af en toe alles goed samen.

Tenslotte breng de mix op smaak met marjolein en balsamico azijn. Verdeel de bulgur met paddenstoelen in 2 porties en serveer.