Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Bonenbrownies met frambozen

Bonenbrownies met frambozen

40 min 30 min Moeilijk 8 stukken

Heb je een zwak voor de smaak van brownies, maar wil je een lichtere versie proberen? Dan is dit recept voor bloemloze brownies van rode bonen echt iets voor jou. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het dessert naar bonen ruikt en smaakt, ze spelen een heel andere rol. En we geven je een tip. In plaats van frambozen kan je met gehalveerde aardbeien of rondjes banaan garneren.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

160 kcal 5g eiwit 25g koolhydraten 5g vet

Ingrediënten

rode-bonen, holandse-kakao, havervlokken, zout, honing, vanille-extract, bakpoeder, melk, pure-chocolade, frambozen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°.

Als u bonen uit blik gebruikt, laat ze dan uitlekken, spoel ze in schoon water en doe ze in een blender.

Voeg de cacao, havermout, zout, honing, vanille-extract, bakpoeder en melk toe aan de bonen. Blend op een middelhoge snelheid voor 1-2 minuten tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Roer de grof gehakte chocolade door het beslag en giet het in een met bakpapier beklede bakvorm (20x20 cm), bestrooi met frambozen en zet de vorm in de oven.

Bak bij 170-180°C voor 25-30 minuten.