Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Boekweitgehaktballetjes met tofu

Boekweitgehaktballetjes met tofu

47 min 35 min Gemiddeld 16 stukken

Hoera, het vegetarische gehaktbalrecept is hier. Tofu is een prima vleesvervanger en alle ingrediënten worden samengebracht door de gebroken boekweit en het boekweitmeel, dat van nature glutenvrij is. Onze tofu- en boekweitgehaktballetjes weten niet wat olie is, en je zult zien dat ze mooi gebakken in de oven niet lang op het bord blijven liggen.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

201 kcal 13g eiwit 21g koolhydraten 7g vet

Ingrediënten

boekweit, tofoe, wortel, spinazie, ei, currypoeder, boekweitmeel, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180-190 °C.

Kook de boekweit in 300 ml heet water en zet het opzij tot alle water is opgenomen.

Rasp de tofu en wortelen fijn. Hak de spinazie in noedels.

Doe de boekweit, tofu, wortels en spinazie in een grote kom en voeg de eieren, kerriepoeder en meel toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Vorm het deeg tot pannenkoeken van grootte naar wens (wij hadden ongeveer 15 kleinere) en bak ze op een bakplaat bekleed met bakpapier bij 180-190 °C voor ongeveer 25-30 minuten.