Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Bloemkoolsoep met kokosmelk

Bloemkoolsoep met kokosmelk

45 min 35 min Makkelijk 4 portie

Waarom staan crèmesoepen bij ons altijd bovenaan? Omdat ze zo makkelijk zijn en ontzettend lekker. Dat is precies wat onze bloemkoolsoep is.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

260 kcal 4g eiwit 8g koolhydraten 24g vet

Ingrediënten

bloemkool, olijfolie, sjalot, gember, water, kokosmelk, zout, peper

Bereidingswijze

Was de bloemkool en rasp hem grof.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pot en fruit er de fijngesneden ui in op een matig vuur. Voeg de geraspte bloemkool en gemberpoeder toe en roer door.

Giet 200 ml water en 400 ml kokosmelk erover. Kook het mengsel ongeveer 10-12 minuten tot de bloemkool gaar is.

Zodra de bloemkool gaar is, zet de soep opzij, blend met een staafmixer of tafelmixer en breng op smaak met zout en peper.